Sådan plejer du dine gummistøvler korrekt - Peti Sko

Sådan plejer du dine gummistøvler korrekt

Sådan plejer du dine vinterstøvler Læser Sådan plejer du dine gummistøvler korrekt 4 minutter Næste Således plejer du dine sko korrekt
De fleste gummistøvler er lavet af naturgummi. Naturgummi kommer fra saften fra kautsjuktræet – bedre kendt som gummitræet. Det er den bedste form for gummi, som der findes, da den overgår syntetisk gummi på storset alle punkter. Men naturgummi er også dyrt, da hvert gummitræ kun kan levere en begrænset mængde per dag.

Fakta om naturgummi og gummistøvler
Grunden til, at mange brands bruger naturgummi, er, at naturgummi er en naturlig råvare, og gummien er slidstærkt. Med andre ord så er naturgummi velegnet til gummistøvler, som både skal modstå vand, vind og vejr.

Men da naturgummi er en råvare fra naturen, så skal den forarbejdede gummi også plejes og vedligeholdes. Naturgummi indeholder nemlig æteriske olier, som med tiden fordamper meget langsomt. Det er derfor, det er vigtigt at pleje og vedligeholde gummistøvlerne, da det forlænger levetiden og øger smidigheden og fleksibiliteten. Du skal holde naturgummiet rent, så det ikke udsættes for unødvendigt slid og skader,
men husk også at smøre gummistøvlerne, så de holdes stærke, smidige og fleksible.

Opbevaring og beskyttelse af gummistøvler
Inden vi går til selve behandlingen, så kommer her et par tips til, hvordan du bedst muligt opbevarer og beskytter dine gummistøvler.

  • Opbevar ALDRIG dine gummistøvler i direkte sollys eller i stærkt elektrisk lys. De skal helst stå mørkt og en smule køligt.
  • Brug ALDRIG generelle imprægneringsprodukter. De er ikke beregnet til gummistøvler, uanset om de er lavet af naturgummi eller syntetisk gummi.
  • Brug aldrig din ene fod til at holde på hælen, når du tager støvlerne af. Det svækker hælen, og det gør ligeledes gummiet mere ufleksibelt omkring hælen.
  • Vask altid dine støvler efter brug, så de ikke slides eller udsættes for unødvendige belastninger. Selv små sten eller sandkorn kan give skader.
  • Vask dine støvler med en klud eller svamp. Brug ALDRIG børster eller lignende, som kan slide overfladen på gummiet unødvendigt.
  • Når du vasker dine gummistøvler, så tør dem ALDRIG i tørreskabe eller lignende. Det gør, at gummiet hurtigere udtørres og dermed sprækker eller flækker.

Madolie, silikoneolie og olier generelt
Du kan sagtens bruge både madolie, silikoneolie og andre olier til at pleje dine gummistøvler. Stort set alle naturlige olier kan nemlig bruges i behandlingen af naturgummi, da olier generelt modvirker, at gummiet udtørrer.

Da det er de æteriske olier i naturgummiet, som udtørrer, så er det blot vigtigt, at du bruger en olie, som tilfører gummiet fugtighed og modvirker, at udtørringen fortsætter.

Du kan læse på flasken, om en olie er velegnet til formålet eller ej. Du skal blot være opmærksom på, at syntetiske olier ikke er velegnet til dette formål, da de kan være skadelige.

Vores anbefaling hos peti-sko er gum boot spray.

Sæbespåner eller brunsæbe
Da de fleste sæber er lavet på olier, så kan du også bruge både sæbespåner og brunsæbe. De er dog ikke så effektive, som hvis du bruger olier. Men du kan sagtens bruge begge slags sæber, når du vasker dine gummistøvler. Så kan du både vaske og pleje på samme tid. Det kræver blot, at du en gang imellem smører støvlerne ind i olie eller de anviste plejeprodukter.

Vi anbefaler nemlig ikke, at du kun sæbebehandler dine gummistøvler. På lang sigt vil det gavne gummistøvlerne, hvis de af og til får en gang olie eller bliver smurt i plejeprodukter.

Der er altså flere metoder, du kan bruge til at forlænge dine nye gummistøvlers levetid. Faktisk kan et par gummistøvler sagtens holde både 5, 10 og 15 år, hvis du blot plejer dem ordentligt og jævnligt.

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.