Sådan plejer du dine vinterstøvler - Peti Sko

Sådan plejer du dine vinterstøvler

Læder er et af de mest eksklusive materialer, vi kan få. Men vinteren kan godt være hård og slide på vinterstøvlerne i læder. Over tid kan læderet miste sin glans, men med den rigtige pleje bliver læderet som nyt.
Dine støvler kan holde i mange år, hvis du passer på dem. Hvis du vil gøre livet nemt for dig selv, husker du at rengøre og pleje dem efter hver tur – så er de nemmere at gøre klar til næste gang. Følg nedstående tips, så holder dine støvler længere. Vi anbefaler, at du plejer støvlerne et par gange i løbet sæsonen for at bevare læderets smukke og gode egenskaber.
Husk altid at imprægnere dit fodtøj, inden du tager det i brug.

Rengør læderet
Læder har en tendens til at blive groft, når det bliver beskidt. Derfor er første step i plejeprocessen at gøre læderet rent. Det er vigtigt, at du bruger en rens, der er beregnet til læder, da vand er hårdt for læder og kan skade det yderligere. Vores bedste anbefaling er, at du bruger en foam cleaner.

Lad læderet tørre
Før du begynder den egentlige pleje af dine støvler, skal læderet have lov til at tørre. En tør overflade sikrer, at resten af plejeprocessen er effektiv. Lad vinterstøvlerne tørre et tørt sted, efter du har renset dem. Det er vigtigt, at du ikke lader vinterstøvlerne tørre i et varmeskab eller tæt på en varm radiator, da det kan udtørre læderet og medvirke til, at læderet sprækker. Undlad også at lade støvlerne tørre direkte i solen, da det kan blege læderet og ligeledes udtørre dem. Vi anbefaler almindelig stuetemperatur, når støvlerne skal tørre.

Pleje af læder
Til ugentlig pleje af støvlerne anbefaler vi, at du evt. sprayer vinterstøvlerne med en combi care, som har en let plejende og imprægnerende effekt. Men du kan også bruge en læderbalsam. Det er nemt at dosere og vedligeholder læderets smidighed og bevarer et eksklusivt udseende. Det er vores bedste anbefaling, at du bruger læderbalsam 1-2 gange gennem sæsonen. Det er vigtigt, at du efterfølgende giver støvlerne imprægnering.

Brug imprægnering
Imprægner altid dit fodtøj, inden du tager det i brug, og efter du har givet det pleje.
Imprægnering afviser snavs og er desuden vandafvisende. Vi anbefaler, at imprægnere i 3 tynde lag af 3 omgange. Imprægner gerne vinterstøvlerne med jævne mellemrum, især i perioder hvor vejret er ekstra vådt for at opnå den fulde effekt.

Det er vigtigt, at du bruger en imprægnering, der er beregnet til lædermaterialer. Vær særlig opmærksom, på at bruge imprægnering UDEN silikone, når du skal imprægnere vinterstøvler med TEX-membran, da silikone kan ødelægge TEX-membranens egenskaber og dermed gøre dem mindre åndbare.

Skocream
Du kan bruge en skofarve til at genopfriske farven. Smør skofarven på med en bomuldsklud. Når du bruger en skocreme, skal du massere cremen ind i støvlerne med cirkulære bevægelser. Det giver en jævn fordeling af produktet og dermed et glattere resultat. Arbejd cremen ind i læderet i små områder ad gangen.

Pleje af ruskind
Du kan bruge en skofarve beregnet til ruskind, når du vil genopfriske farven. Vi anbefaler, at du efterfølgende bruger en ruskindsbørste til at børste de små hår op igen og fjerne eventuelle pletter og stødmærker. Du kan imprægnere vinterstøvler i ruskind som beskrevet ovenover. Du kan også bruge combi care til ruskind.

Når du ikke bruger støvlerne, bør du opbevare dem på et tørt og luftigt sted (det betyder ikke et sted med blæst – de må bare ikke være pakket væk i en pose/kasse).

For at modvirke dårlig lugt kan du eventuelt lægge en tepose med kamillete eller en duft frisker i skoen.

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.