Guide til hypermobile led - Peti Sko

Guide til hypermobile led

Skolestart Læser Guide til hypermobile led 3 minutter Næste Guide til gummistøvler
Nogle børn har ekstra bløde og bevægelige led. Her er leddenes mobilitet større, end hvad der er normalt hos et barn. Det kaldes hypermobilitet. 17 % af alle børn er hypermobile, og det er ofte arveligt.
Det er vigtigt at huske på, at hypermobilitet ikke er en sygdom, men en tilstand. Hypermobilitet giver ikke nødvendigvis problemer for barnet, men kan være en årsag til, at barnet er bagud i sin motoriske udvikling. Med den rette hjælp fra blandt andet ordentlige sko kan gener mindskes hos barnet. Det skal du være opmærksom på, når du vælger sko til dit barn med hypermobile led.

Solid støtte
Skoen skal sidde godt fast om foden og passe i både længde og bredde. Fødder er ikke ens, og graden af hypermobilitet er forskellig fra barn til barn. Uanset hvad, er det vigtigt, at barnet har gode sko på, så det kan stå godt fast og få en solid støtte fra skoen. Det er en god idé at vælge en sko med velcro eller snøre, så skoen kan tilpasses og dermed sikre, at skoen sidder ordentlig fast og godt på foden.

Fast hælkappe
Skoen skal have en lukket, fast og gerne høj hælkappe, da børn med hypermobile led har brug for ekstra støtte omkring hælen og anklen. Du kan tjekke, om hælkappen er fast ved at trykke med en tommelfinger 1 centimeter over sålen bag på skoen. Hvis den ikke kan trykkes ind, er skoen god til barnet.

Blød sål
Sålen skal være fleksibel og let bøjelig, så skoen hele tiden følger fodens naturlige bevægelser. Det er vigtigt, at der ikke er svangstøtte i skoen, så fodens muskulatur kan arbejde uden hindringer. Skoene skal være lette, så barnet ikke føler, det er svært at få skoene med sig, når det går. Der laves hver sæson mange varianter af sko med en blød sål, og størstedelen af alle sko er uden svangstøtte, hvilket giver gode sko til børn med hypermobile led.X

Voksetillæg
Voksetillæget skal være mindre end normalt. Hvis der er for meget plads, er det svært at få skoene til at sidde ordentligt på fødderne. Skoen skal sidde tæt til hele foden. Vi anbefaler at gå efter det mindst anbefalede voksetillæg, som er 0,5 – 1 cm.

Vi anbefaler desuden, at dit barn begrænser brugen af gummistøvler og sko, som ikke kan tilpasses fødderne på en ordentlig måde.

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.