Skolestart - Peti Sko

Skolestart

Sko til første skoledag. Foråret er tiden, hvor mange børn begynder i skole. Det er sikkert spændende, men også lidt skræmmende for dit barn. På dit barns første skoledag er det ikke kun den nye skoletaske og penalhuset, der er det vigtigste – det er lige så vigtigt, at du overvejer, hvilke sko dit barn skal have på i løbet af skoledagen.

Børn er meget aktive, og deres sko skal kunne modstå de mange aktiviteter som leg i skolegården, løb og cykling. Derfor har børn brug for et par sko, der giver ekstra god komfort, støtte og samtidig er åndbare.

10 råd til skolebørns sko

Her kan du læse vores gode råd til, hvordan du vælger et par gode sko til dit skolebarn.


1) Børn bruger deres sko anderledes end os voksne, og derfor slides børns sko hurtigere. Derfor er det en god idé at købe et par kvalitetssko til dit barn, når hun eller han begynder i skole. Det kan spare dig for penge i sidste ende, da disse sko vil holde længere.

2) Find et par sko, der dækker alle dit barns behov til aktiviteter og ikke kun leg i skolegården. Køb sko med en stabil hælkappe, fleksibel sål og i åndbare materialer.

3) Sko med snørebånd eller velcro er det sikreste valg, så skoen kan sidde godt fast om foden.

4) Vi anbefaler et voksetillæg på mellem 1 – 1,5 cm, så dit barn har plads til at vokse i skoene. Voksetillægget afhænger af hvilken type sko, du køber. Du kan her læse mere om, hvordan du måler dit barns fod.

5) Det er vigtigt, at du måler begge fødder, da fødder kan vokse individuelt. Gå altid ud fra den længste fod.

6) Vær opmærksom på, at de forskellige modeller sko kan variere i størrelserne.

7) Køb så vidt muligt skoene om eftermiddagen, da barnets fødder i løbet af dagen kan blive varme og hæve lidt op. Dermed sikrer du dig, at du ikke får købt for små sko til dit barn.

8) Slip-on eller elastiksko er ikke praktiske til leg i skolegården, da de ikke kan reguleres og derfor ikke giver korrekt støtte til fødderne. Derimod er en speed lace snøre et lige så fint valg som snøre eller velcro.

9) Hav fokus på skoens hælkappe – en solid hælkappe sikrer også, at foden sidder solidt i skoen. Hælkappen skal støtte foden og skal samtidig føles behagelig for dit barn.

10) Vælg et par sko med fleksibel sål som støtte dit barns naturlige bevægelser. Sko i åndbare materialer med læder indeni og en beskyttende frontsål er særlig praktisk til leg i skolegården, løb og cykling. Mange mærker bruger naturmaterialer til deres sko, men tilføjer en syntetisk del på snuden for at gøre dem mere slidstærke.

 

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.