Derfor bliver børnefødder så kolde - Peti Sko

Derfor bliver børnefødder så kolde

Du har købt et par vandtætte vinterstøvler til dit barn. Alligevel bilver fusserne iskolde hver dag efter børnehaven. Det kan løses ganske enkelt. 

Ikke nok de er vandtætte
At børnefødder bliver kolde efter en dag i børnehaven på trods af at de har været indpakket i vinterstøvler, behøver det ikke betyde at der er noget i vejen med støvlerne eller barnet. Selvfølgelig er det godt at skoene er vandtætte, men det er ikke nok.
 – Eftersom børnefødder sveder cirka to deciliter per døgn er der risiko for at foden bliver våd og kold.

Valg af strømper
Køber du et par vintersko af god kvalitet til dine børn vil du selvfølgelig gerne have det meste af ud af produktet. En almindelig fejl er at give barnet bomuldsstrømper på. De suger fugt til sig og slipper ikke fugten før den er helt gennemblødt Alle ved, at det er bedst med termoundertøj på kroppen, når man skal op på skibakken. Det samme princip gælder også hvad angår fødder, da det er der man sveder mest. Et bedre valg er at købe strømper i en blanding af uld og acryl eller bambus som ikke kun opsuger fugten, men også transporterer den væk igen. 

Undgå også glidsikre strømper i skoene, da strømpen ellers kan side fast og hindre naturlig bevægelse i skoen. 

Tørreskab?
Hvis du har købt vintersko i f.eks. Gore-Tex, som både er vandtæt og åndbart og har givet barnet strømper på i det rette materiale og fødderne alligevel bliver kolde, kan du behøve at tjekke rutinerne i børnehaven. En almindelig fejl er, at man stopper skoene i tørreskabet sammen med overtøjet. Ligesom varmen i et badeværelse trækker mod det kolde badeværelsesvindue,  bevæger den varme luft i tørreskabet sig også mod det, som er koldest. Efter at tørreskabet har været i gang et stykke tid og overtøjet er begyndt at tørre, er det koldeste element nu skoene. Den varme og fugtige luft bevæger sig mod skoene, som tørres mere langsomt. I praksis indebærer det at støvlerne sjældent når at tørre ordentligt, mens børnene er inde. 
Om eftermiddagen, når barnet skal ud at gå får barnet så et par sko på, som er varme udenpå men fugtige på indersiden. Det gør, at barnet kommer til at fryse allerede ved relativt høje udendørstemperaturer. 

Tørre støvler
– Er der væske i skoene, når barnet får dem på fødderne, bliver fødderne hurtigt kolde hvis de skal være ude i nogen timer, og det er uanset hvor varmeforede støvlerne er. Tør i stedet skoene enkelt og hurtigt ved at trække inder sålerne op til støvlekanten. Støvlerne skal bare stå et luftigt og tørt sted. Er der kommet vand ned i skoene kan det være nødvendigt med lidt avispapir først for at suge det meste op. 

 

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.