Guide til begynderskoene – Det første par sko - Peti Sko

Guide til begynderskoene – Det første par sko

Hvordan måles længden på dit barns fod? Læser Guide til begynderskoene – Det første par sko 4 minutter Næste Derfor bliver børnefødder så kolde
Fødder skal passes på, for de skal holde hele livet. Derfor skal du vælge dit barns sko med omhu.

Op og stå og så småt ved at gå
Det er en god idé at begynde at give barnet bløde og fleksible hjemmesko med skridsikre såler på, når det så småt begynder at kravle og rejse sig. De skrid hæmmende såler hjælper barnet med at stå godt fast, når de første skridt tages. Indtil da er det tilstrækkeligt med strømper eller bare fødder.

Se udvalget af prewalkers her

De første skridt i de rette sko
Når barnet lige har lært at gå, anbefaler vi primært begyndersko til udendørs brug, da barnet bedst lærer at gå i bare tæer. Når barnet har bare tæer, mærker det rigtigt overfladen på gulvet. Til indendørs brug anbefaler vi en blød og let prewalker-sko med en skridsikker sål, når barnet ikke har bare tæer.


En begyndersko er nødvendig, når barnet har taget sine første spæde skridt. Det er først på dette tidspunkt, at musklerne i fødderne har udviklet sig nok til at få en rigtig sko på. De første par sko skal være lette, og sålen skal være fleksibel. Derudover skal der helst være en fast hælkappe og ingen svangstøtte, så barnet selv udvikler en naturlig måde at gå på. Der skal også helst være et højere skaft, så den hele tiden følger den lille fods naturlige bevægelser.

Når barnet er begyndt at gå, er det vigtigt at passe på fødderne og deres udvikling. Foden skal have plads til at udvikle sin muskulatur korrekt, så den kan fungere optimalt resten af livet. Det er vigtigt, at skoen passer i bredden, så vær ekstra opmærksom på, om barnet har smalle eller bredde fødder. Derfor er begyndersko lavet med snøre og velcro gode – her er der nemlig mulighed for at ændre på skoens volumen alt efter fodens form.

Voksetillæg til prewalker og begyndersko
Det er vigtigt, at du vælger en begyndersko med voksetillæg. For at finde den rigtige størrelse kan du måle barnets fod fra hælen til den længste tå. Det kan du gøre ved at stille barnet med foden op ad væggen og sætte en bog ved den længste tå eller benytte vores fodmåler. Vi anbefaler 1 cm i voksetillæg, så foden har plads til at vokse og bevæge sig i skoen.

I begynderskoene kan sålen tages ud, så det er nemt at se og holde øje med, om skoen har den rigtige størrelse. En begyndersko må hverken sidde for stramt eller for løst. Sidder den stramt, kan det hæmme fodens naturlige udvikling. Sidder den løst, kan det hæmme barnets gang.

Når barnet først er begyndt at bruge sko, har det brug for nye sko til hver sæson. Det gælder sko, støvler og sandaler alt efter årstid og vejr, ligesom gummistøvler heller ikke kan undværes året rundt.

Snøresko og velcro
Alle begyndersko kan justeres i både bredde og volumen over vristen med enten snøre eller velcro. Det er med til at sikre den rigtige støtte og komfort uden at gå på kompromis med barnets bevægelighed af foden.

Begynderskoen med snøre kan strammes godt fast om barnets fod, så skoen sidder optimalt og dermed ikke falder af foden. Der er flere tilpasningsmuligheder ved snørelukning end velcro, hvorimod velcrolukning har nogle praktiske fordele og kan gøre det både nemmere og hurtigere at få skoen af og på. Så det rette valg er op til jer. Med en fast hælkappe får barnets fod en solid støtte uden at påvirke fodens vækst eller naturlige bevægelser. Begynderskoene er lavet af naturlige materialer, som gør dem åndbare, fleksible og tilpasser sig fodens form.

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.