Guide til børnestøvler - Peti Sko

Guide til børnestøvler

Sådan rengøre du dine Glerups Læser Guide til børnestøvler 4 minutter Næste Skolestart
Vinterstøvler skal først og fremmest holde fødderne varme og tørre i de kolde måneder. Dette sikres ved hjælp af forskellige materialer som eksempelvis læder, ruskind, tekstil, uldfor kombineret med en TEX-membran. Materialerne er 100% naturlige og nøje udvalgt fra inderst til yderst. Vinterstøvler med TEX består af tre lag: For, TEX-membran og ydermateriale. Der er forskel på TEX – nogle er vandafvisende og andre vandtætte. Dette fremgår i beskrivelsen på alle vores styles.

Vinterstøvler med TEX til børn
TEX membranen er en tynd membran, der sidder mellem vinterstøvlens for og ydermaterialet. TEX-membranen er både isolerende, vandafvisende eller vandtæt, da den afholder vand fra at trænge ind i støvlen, samtidig med at damp og overskydende varme kan trænge ud.

Luftmolekylerne er mindre end vandmolekylerne, og dermed kan luften komme ud, men vandet ikke ind. På den måde giver TEX-membranen fuld åndbarhed, hvilket sikrer varme og tørre fødder gennem hele vinteren. Støvler lavet i læder er mere åndbare end støvler lavet i andet materiale.

Støvler til børn i naturlæder
Naturlæder og den bløde ydersål giver støvlen en fleksibel og naturlig smidighed. Derfor bliver det ikke en hindring for dit barn at have støvlerne på hele dagen, da komforten og åndbarheden er stor.

Støvler kan bruges i alt slags vejr, efter de har fået imprægnering. Hvis støvlen bliver brugt meget, er det vigtigt, at den får tid til at tørre efter brug.
Stil aldrig støvler i ægte læder på en radiator eller i et varmeskab, da det kan udtørre læderet og give revner.

Spray med jævne mellemrum støvlen med en combi care, da det er nemt at dosere og beskytter og bevarer læderets naturlige smidighed. En skocreme kan friske farven op. Er støvlen lavet af ruskind, kan du bruge en flydende skofarve sammen med en ruskindbørste, som vil børste hårene op igen.

Støvler i andet materiale end læder
Vinterstøvler, som er produceret i tekstil eller andre syntetiske materialer, kan ligeledes være bløde, slidstærke og komfortable. De tilpasser sig ikke på samme måde til fødderne, som en læderstøvle gør, og åndbarheden er heller ikke den samme.

Vi har dog mange modeller i tekstil, som har en fin åndbarhed, da de er lavet i let vævet tekstil og stadig med en TEX-membran, som gør dem vandafvisende eller vandtætte. Men husk, at sålerne stadig skal være bløde og fleksible, så de kan følge fodens naturlige bevægelse.

 

Perfekt pasform
En god pasform er vigtig. Støvlen skal sidde tæt om dit barns fod med støtte fra den faste hælkappe, da hælen ellers kan svuppe op. Snøre og velcro sikrer også, at støvlen sidder godt fast om foden og giver en solid støtte. Støvler med speed lace (elastiksnøre) er nemme at komme i, samtidig med at det er en fin detalje.

Voksetillæg i støvler til børn
Et voksetillæg giver plads, fleksibilitet og mulighed for at vokse i vinterstøvlen. Det gør, at vinterstøvlen holder i længere tid.

Vi anbefaler, at dit barn får et voksetillæg på 1-1,5 cm. For at finde den rigtige størrelse kan du måle dit barns fod fra hælen til den længste tå. Det kan du gøre ved at stille barnet med foden op ad væggen og sætte en bog ved den længste tå. Du kan med fordel bruge vores fodmåler.

Pleje af vinterstøvler til børn
Læder er som udgangspunkt et slidstærkt og holdbart materiale, og med en smule pleje kan støvlerne holde længere. Støvler med TEX-membran vedligeholdelses på samme måde som andet læder. Det er vigtigt, at du bruger en imprægnering, som ikke indeholder silikone, da silikone kan lukke for TEX-membranens porer, der giver det gode fodklima. Vores imprægnering er uden silkekone.

Inden du tager dine støvler i brug, skal de have imprægnering for at holde dem pænere i længere tid. Det fordamper med tiden, så det er en god ide at gøre en gang hver 3 uge.

Læderet skal plejes med en læderbalsam for intensiv pleje eller en combi care i ny og næ, da det er med til at bevare læderets elasticitet og eksklusive udseende. Derudover har støvlerne brug for at tørre, da det medvirker til, at læderet forbliver slidstærkt og holdbart. En skocreme i en neutral eller støvlens farve, kan friske støvlens farve op.

 

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.