Guide til sandaler - Peti Sko

Guide til sandaler

De rigtige sandaler til dit barn
Sommer, duften af frisk natur og sommerstemning. Snart begynder solen at skinne, og græsset kilder dit barns fødder. Vi har samlet nogle råd, som skal gøre det lettere for dig at finde det rigtige sandaler til dit barn. Vi ved, at hvert barn har forskellige behov, og deres fødder er helt unikke. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter sandaler.

Materialet er vigtigt
Sandaler i blødt læder, som tillader dit barns fødder at ånde, når temperaturen om sommeren stiger, giver den bedste komfort og følelse til fødderne.

Sandaler, der er lavet i ikke-naturlige materialer, tillader ikke dit barns fødder at ånde på samme måde, og nogle oplever, at fødderne kan hæve lidt, når ikke de kan ånde. Det gør sandalerne mindre komfortable at gå med. Det er i hovedtræk mest ved lukkede sandaler, da en åben sandal i ikke-naturligt materiale er som ordet siger åben og derfor mere åndbar.

Vi vil derfor anbefale, at du vælger en sandal i skind, når du skal købe lukkede sandaler til dit barn.

Sandaler til små børn
Vi anbefaler en lukket sandal til små børn op til 2-års alderen, da de har brug for ekstra support og stabilitet. Du skal kigge efter, om sandalerne sidder tæt om anklen, og foden ikke glider rundt i sandalen. Sandaler med lukket snude er bedst til de helst små børn, da de beskytterne tæerne.

Sandaler til større børn
Åbne sandaler er ideelle til større børn, da de giver større mobilitet og tillader tæerne bedre at ånde på varme dage. Ved åbne sandaler skal du være særlig opmærksom på, at de er spændt godt til anklen, så stropperne giver optimal støtte og holder fødderne på plads i sandalen.

Voksetillæg i sandaler
Små fødder vokser hurtig. For at finde den rette størrelse til dit barn kan I bruge vores fodmåler. Stil dit barns fod op ad en væg, sæt en bog eller andet foran den længste tå og mål centimeter. Du skal måle begge fødder, da der kan være forskel på fødderne.

• Til de mindste (0-2 år), er det vigtigt, at du ikke køber for store sandaler, da for store sandaler kan hæmme dit barns gang. Voksetillægget bør derfor højst være 1 cm.
• Til lukkede sandaler anbefaler vi et voksetillæg på 1 – 1,5 cm.
• Til åbne sandaler anbefaler vi et voksetillæg på omkring 1 cm.

Bredden på sandaler
Der er forskel på bredden i mange sandaler. Du skal derfor være opmærksom på dette, når du køber sandaler til dit barn, så de kommer til at passe til bredden på dit barns fødder. Det er vigtigt at vælge sandaler med velcro eller spændelukning, så de nemt kan justeres til foden. Dermed opnår I den helt rette pasform og støtte til de kære fødder.

Pleje af sandaler
Ligesom alt andet fodtøj har sandaler også brug for at blive plejet i løbet af sæsonen. Begynd altid med at imprægnere sandalerne for at beskytte materialet og bevare sandalernes udseende.
Bliver læderet i løbet af sommeren udtørret, kan du give det en omgang læderbalsam for at tilføre fugt, og læderet vil se godt ud igen. Dette kan være en rigtig god ide at gøre i hvert fald en gang i sæsonen. Er det en sandal, som ofte er udsat for tørre materialer som sand, udtørrer det hurtigere læderet, og vi anbefaler derfor, at du benytter en læderbalsam oftere.

Du kan fjerne snavs med en hårdt opvredet klud, hvor du let tørrer sandalerne af.
Hvis du synes, at farven på læderet er blevet mat, kan du altid bruge skocreme.
Sandaler i ruskind skal altid børstes forsigtigt med en ruskinds-børste. Ruskind tåler ikke læderfedt.
Men ruskind kan tåle vores combi care produkt, som giver en plejende og let imprægnerende effekt på samme tid

 

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.