Guide til børnesko - Peti Sko

Guide til børnesko

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke børnesko du skal købe til dit barn. Du skal afdække mange behov, før du kan finde den rigtige sko.
Vi har derfor lavet en guide, der hjælper dig til at vælge de rigtige sko. For ikke at begrænse dit barns naturlige bevægelser, er det vigtigt, at du finder en sko, der er behagelig for dit barn. Vælg bløde, fleksible og åndbare materialer med gode muligheder for tilpasning.
Sko med velcrolukning og snørebånd kan justeres i både bredden og volumen over vristen. Det giver optimal støtte, god pasform og komfort, samtidig med at dit barn kan bevæge foden i skoen.

Børnesko i naturmaterialer
Børnesko, som er produceret i ægte læder, gør skoene bløde, slidstærke og komfortable. Læder er et smidigt naturmateriale, der med tiden giver sig og tilpasser sig fodens form. Det giver foden mulighed for at udvikle sig på en naturlig måde.

Det er ligeledes vigtigt, at du vælger en sko, der giver huden mulighed for at ånde, hvilket netop er en af læderets naturlige egenskaber. Skoens sål skal være blød og fleksibel, så den følger fodens naturlige bevægelser.

Børnesko i tekstil eller syntetiske materialer
Børnesko, som er produceret i tekstil eller andre syntetiske materialer, kan ligeledes være bløde, slidstærke og komfortable. De tilpasser sig ikke på samme måde til fødderne, som en lædersko gør, og åndbarheden er heller ikke den samme.

Vi har dog mange modeller i tekstil, som har en fin åndbarhed, da de er lavet af let vævet tekstil. Men husk, at sålerne stadig skal være bløde og fleksible, så de kan følge fodens naturlige bevægelse.

Børnesko med god pasform
En god pasform sikrer den bedste støtte og fleksibilitet specielt til de mindste børn. Lukninger, såler, skaftehøjde, materialer og for skal sikre, at skoen sidder godt fast, så den ikke glider rundt inde i skoen. Dit barn kan dermed have skoen på i mange timer med sjov og leg, uden det kommer til at føles ubehageligt.

Ligeledes er den rette bredde af skoen en meget vigtig faktor, når du vælger sko til dit barn.
På mange sko kan sålen tages ud, så du kan se, om bredden af skoen og foden passer sammen.

Foden skal være indenfor sålen. Vær opmærksom på, at de indvendige mål ikke er de samme som de udvendige mål, da materialer, for og syninger fylder.

Voksetillæg til børnesko
Når du skal måle dit barns fod, er det vigtigt, at du måler begge fødder, da der kan være forskel på fødderne. Barnet skal have sin vægt ligeligt fordelt på begge fødder. Herefter skal hælen placeres op mod en væg og en bog stilles foran den længste tå, hvorefter afstanden fra hælen til den længste tå måles.

Som en tommelfingerregel skal du regne med 1,5 cm ekstra plads fra tåspids til skosnude, når du køber sko.
Denne ekstra plads giver mulighed for 3 ting:

  • Ca. 0,5 cm giver plads til ’udvidelse’, da foden glider frem, når barnet går.
  • Ca. 0,7 cm giver plads til, at foden kan vokse.
  • Ca. 0,3 cm bruges af tåkappen.
  • Dog anbefaler vi kun et voksetillæg på 10 – 12 mm i prewalkers og den første sko.

Pleje af børnesko
Med den rette pleje kan et par sko i læder holde længere. Du skal med jævne mellemrum pleje skoene for at bevare læderets smidighed og fine udtryk. Det er derfor vigtigt at imprægnere skoene fra start – gerne 3 mindre omgange over en periode på 30 minutter. Herefter med jævne mellemrum når skoene er i brug, da det hjælper med at afvise det værste snavs, så skoene ikke slides mere end nødvendigt udefra.

Imprægnering virker desuden vandafvisende på skoene, så fødderne holdes tørre. Læder kan med fordel også plejes med en læderbalsam for at bevare smidigheden i materialet. En skocreme i neutral eller farve kan friske skoens farve op.
Er skoen lavet i ruskind, kan en flydende skocreme friske farven op. Hertil anbefaler vi en ruskindsbørste, der kan børste de små hår op igen.

Sko med snørebånd til børn
Snørebånd giver flere tilpasningsmuligheder end velcro. Snøre kan tilpasses nøjagtigt efter fodens form. Sko med snøre er lavet, så at de kan strammes ind til en smal fod eller lav vrist eller udvides til høj vrist eller mere bred fod, så snørebåndene hverken strammer eller klemmer om foden, men sikrer den vigtige og fleksible pasform. Du kan også finde en del sko med snøre samt en lynlås på indersiden, der gør dem lette at få af og på for de mindre børn.

Sko med velcrolukning til børn
Velcrolukningen gør det nemt og hurtigt at give barnet sko på, og barnet kan med tiden selv lære at tage skoen af og på.

Velcrolukningen sørger for, at skoene lukker til om fødderne og dermed giver en solid støtte. Sko med velcrolukning er et godt valg til større drenge og piger. Sko med snørebånd og velcrolukning fås i mange forskellige designs, som passer til en hver lejlighed.

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.