16 gode råd til pleje af dine sko - Peti Sko

16 gode råd til pleje af dine sko

Må børnesko gå i arv? Læser 16 gode råd til pleje af dine sko 5 minutter Næste Åbne eller lukkede sandaler
Det er overraskende enkelt at pleje lædersko og sneakers, så de både ser ud af mere og holder længere.

Pleje af dine sko starter, før du kommer skocreme på. Her er et par helt grundlæggende tips,
der både gælder for sneakers, lædermaterialer og tekstil.

Generelle råd inden dine nye sko, støvler eller pumps osv. tages i brug
1. Du skal altid imprægnere dine sko, inden de tages i brug første gang, så får skoene den nødvendige beskyttelse mod snavs og fugt.
Dette kan gøres med IMPRÆGNERING til alle typer af materiale. Alle typer bør imprægneres i alt tre gange inden brug.

2. Skift sko hver dag, da skoene gennem dagen bliver fugtige af din fodsved. Skoene har brug for ca. 24 timers tørrings tid. Du kan evt. investere i et par skoblokke til dine fine, håndsyede læder sko, så de holder formen. Samt en  SKOFRISK i ASS. FARVE til skoene som kan absorbere fugt og giver skoene en frisk duft.

Lædersko
3. Rengøring – Lad være med at bruge sko creme som rensemiddel. Fjern først det værste snavs med en hårdt opvredet klud.
Gennemvæd aldrig skoene (fx ved at stikke dem ind under vandhanen), og brug ikke nogen former for rengøringsmidler til at rense dem men evt. Foam cleaner 
4. Pleje – Brug altid det passende plejemiddel til skoene efter rengøring. Kom skocreme på skoene, og gnid det ind i læderet (en aflagt sok er ideel). Vælg en skocreme i stedet for en skosværte, da cremen plejer og smidiggør skindet, mens sværte i princippet bare farver det.
Vælg gerne en skocreme i matchende farve med skoen, så den også får piftet farven op. Ellers er en neutral skocreme også udmærket.
5. Polér – Efter cremen skal du polere skoen. Her kan du fx bruge en gammel T-shirt, men hvis du vil have et rigtig flot resultat, skal du bruge en blød skobørste. Du kan også bruge læder balsam til almen brug, så de får en god pleje,
hvis du syntes farven stadig er helt okay på skoene. Denne læderbalsam en klar anbefaling EFFEKT 45G
og denne kan også benyttes til andre lædervarer som tasker, bælter eller møbler. Finder også i 200g
6. Våde – Hvis skoene blive gennemvåde, må du aldrig tørre dem på et varmeapparat eller lignende. Ellers risikerer du, at læderet udtørre og slår revner. Lad dem stå med avis papir eller noget andet som jeg suge fugten.

Andre typer læder
7. Rengøring – Ruskind, nubuck og velourskind: Disse typer skind kan i princippet kun imprægneres, så læderet får en vis vand- og smuds modstand. Skulle uheldet være ude, kan man bruge en ruskinds børste, der børster skindet op igen og dermed fjerner snavs og pletter.
Der kan også med forsigtighed benyttes Foam cleaner der fjerner pletter fra det sarte skind. Efter brug skal skoen imprægneres igen. Brug aldrig vand på disse typer skind, og lad så være med at tage dine ruskinds sko på, når det regner.
8. Pleje – Der benyttes imprægnering ca. hver 14 dage for at beholde smuds modstanden. Dette er fordi imprægnering fordamper med tiden, og jo mere man bruger skoene. Mangler skoene lidt pleje så det ikke udtørre kan der benyttes combi care, som er en blanding af en plejende spray og en meget let imprægnering. Begynder de at mangle farve er det en SUEDE FARVE der skal benyttes.

Laksko
9. Lakskoenes læder er overtrukket med enten lak eller en folie. Derfor skal skoen hverken imprægneres eller plejes med skocreme. Laksko har allerbedst af en lakolie, der giver lakken farvedybe og glans igen ligesom denne LACK LIQUID.

Saltrander
10. De fleste kender problemet: Når der saltes for sne og is på vejene, får du salt rande på dit læder fodtøj. Du kan i første omgang forebygge dem ved at imprægnere dit fodtøj. Er skaden sket, kan du fjerne salt randene med en fugtig klud og derefter lade fodtøjet tørre. Når skoene eller støvlerne er ordentligt tørre, kan du pleje dem med en skocreme. Eller sødmælk til at fjerne de meget slemme rander.

Det rette udstyr
11. Imprægneringsspray – Alle typer bør imprægneres i alt tre gange inden brug. Følg op med imprægnering ca. hver 14. dag da det fordamper ved brug.
12. Børster af hestehår – En mellem hård børste til at fjerne skidt inden skocremen og en blød til at polere med. Og husk en russkindbørste, hvis du har ruskinds sko.
13. Læderbalsam til at give dine læder sko når de er ved at se tørre og trætte ud. Denne benyttes hvis du syntes farven på dine sko er okay og den giver mere pleje end en neutral sko cream.
14. Duftfrisker til at absorbere fugt i dine hverdag, sport eller arbejd sko når de ikke bliver brugt. De har en frisk duft og holder skoen fugtfri.
15. Skocreme – Gerne både en sort, neutral og en hvid skocreme, så du kan matche dine skos farver så godt som muligt.
16. Specialprodukter – Fx lakolie til dine laksko, hvidtning til dine hvide sneakers, rensemiddel til dine sarte ruskinds sko etc

FRI FRAGT

Fri fragt til pakkeshop og erhverv og ordrer over 500 kr. til hjemmelevering. Levering 1-3 dage.

Opnår du ikke fri fragt er leveringsprisen 49 kr.